Cytat tygodnia

“Wszechświat to energia, która odpowiada na nasze oczekiwania.”

- James Redfield


Zapisz się do newslettera

Imię:
Email:

Kartki



Wyślij kartkę

Dowiedz się wszystkiego o Sobie

Podaj nam swoją datę urodzenia, swoje imię oraz płeć a powiemy Ci co Cię czeka w najbliższym roku, kto jest dla Ciebie idealnym partnerem
Data urodzenia
Kuchnia

Wegetariańska Zupa Warzywna według pięciu przemian

Autor Grześ Zielonko alias Green994, 13.04.2012

Wracają piątkowe ezo przepisy. Dziś wiosennie - zupa pięciu przemian, która charakteryzuje się wyjątkowo słodkim posmakiem. Zrobienie jej zajmuje 30 minut- polecamy!

porcja na 4-6 osoby


2 średnie cebule obrać opłukać i pokroić w kostkę, posolić i pozostawić na ok. 5-10 min. ( w tym czasie możemy obierać seler, marchew i pietruszkę)
- cebula naciągnęła sól, więc wkładamy do garnka na rozgrzany olej ( przemiana ziemi) + cebula (przemiana metalu)
- kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę lub utartego średniego selera (przem. metalu)
- po ok. 3-5 min. dodajemy troszeczkę soli i kilka pokruszonych suszonych grzybów (przem. wody)
- po ok. 1-2 min. dodajemy szczyptę estragonu i/lub kilka kropel cytryny (przem. drewna)
- po ok. 1-2 min. dodajemy szczyptę kurkumy (przem. ognia) - pamiętajmy o mieszaniu potrawy celem uniknięcia przypalenia
- po ok. 2-3 min. dodajemy marchew pokrojoną w kostkę lub utartą na tarce (przem. ziemi) czekamy ok. 0,5 - 1 min. i dodajemy korzeń pietruszki (przem. ziemi lub metalu - jeżeli smak jest słodki zaliczamy do p. ziemi, jeżeli ostry to do p. metalu)
- po ok. 2-3 min. dodajemy pokrojonego pora (przem. metalu)
- po ok. 2-3 min. dodajemy 6-8 szklanek zimnej wody (przem. wody) - możemy zwiększyć płomień i czekamy aż wywar powoli zacznie wrzeć
- zmniejszamy płomień i dodajemy szczyptę estragonu lub kilka kropel cytryny (przem. drewna)
- po ok. 1-2 min. dodajemy liście laurowe (przem. ognia)
- po ok. 1-2 min. dodajemy pokrojonych w kostkę 4-6 średniej wielkości ziemniaków + szczyptę majeranku (przem. ziemi)
- po ok. 1-2 min. dodajemy 1-2 ząbki czosnku + ostra papryczka chili + pół szklanki kaszy jęczmiennej pełnoziarnistej
- dobrze jest kaszę przed dodaniem do potrawy uprażyć na patelni bez oleju celem "wypalenia" bakterii grzybiczych (przem. metalu)
- po ok. 5-7 min. dodajemy do smaku soli
-jeżeli zupa jest zbyt gęsta, dodajemy zimnej wody (przem. wody)
- gotujemy całość jeszcze ok. 20 -25 min. i zupa jest gotowa

podczas czynności krojenia, obierania i ogólnie pojętych czynności gotowania energetyzujemy potrawę energią miłości, harmonii oraz spokoju.

tak przyrządzona zupa jest zharmonizowana, wyważona oraz b. energetyczna, dwa cykle pełnego obiegu przemian są tego przyczyną

życzę smacznego - zupa jest pyszna

pozdrawiam serdecznie
ALOHA - GREEN994 

Twój horoskop

Baran
20.03-19.04
Byk
19.04-20.05
Bliźnięta
20.05-21.06
Rak
21.06-22.07
Lew
22.07-23.08
Panna
23.08-22.09
Waga
22.09-23.10
Skorpion
23.10-22.11
Strzelec
22.11-21.12
Koziorożec
21.12-20.01
Wodnik
20.01-18.02
Ryby
18.02-20.03

Ezoter na telefonie

Ezoter poleca

                                           


  






Oczyszczanie energetyczne ciała i przestrzeni



Liczniki

Ezoter poleca artykuł

Jak się uchronić przed braniem na siebie czyjejś winy?

Każdy z nas ponosi odpowiedzialność za swoje życie. Ale nie dowiesz się tego, że ktoś odpowiada za swoje życie, jeżeli nie odkryjesz najpierw, że ty odpowiadasz za własne. Najpierw poznaj własną odpowiedzialność. Dzięki temu nie będziesz miał problemów, aby rozpoznać odpowiedzialność innych i nie winić się za ich porażki. »


Najczęściej czytane

Najnowsze komentarze

Nasz ekspert

Prognoza na sierpień 2019

O niezwykłej sile populistycznego uwodzenia, czyli dlaczego PiSowi, nie spada, a także o nadchodzącym kryzysie ekonomicznym - zapraszam do lektury prognozy na sierpień 2019
więcej »