Cytat tygodnia

“Wszechświat to energia, która odpowiada na nasze oczekiwania.”

- James Redfield


Zapisz się do newslettera

Imię:
Email:

Kartki



Wyślij kartkę

Dowiedz się wszystkiego o Sobie

Podaj nam swoją datę urodzenia, swoje imię oraz płeć a powiemy Ci co Cię czeka w najbliższym roku, kto jest dla Ciebie idealnym partnerem
Data urodzenia
Kuchnia

Wegetariańska Zupa Warzywna według pięciu przemian

Autor Grześ Zielonko alias Green994, 13.04.2012

Wracają piątkowe ezo przepisy. Dziś wiosennie - zupa pięciu przemian, która charakteryzuje się wyjątkowo słodkim posmakiem. Zrobienie jej zajmuje 30 minut- polecamy!

porcja na 4-6 osoby


2 średnie cebule obrać opłukać i pokroić w kostkę, posolić i pozostawić na ok. 5-10 min. ( w tym czasie możemy obierać seler, marchew i pietruszkę)
- cebula naciągnęła sól, więc wkładamy do garnka na rozgrzany olej ( przemiana ziemi) + cebula (przemiana metalu)
- kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę lub utartego średniego selera (przem. metalu)
- po ok. 3-5 min. dodajemy troszeczkę soli i kilka pokruszonych suszonych grzybów (przem. wody)
- po ok. 1-2 min. dodajemy szczyptę estragonu i/lub kilka kropel cytryny (przem. drewna)
- po ok. 1-2 min. dodajemy szczyptę kurkumy (przem. ognia) - pamiętajmy o mieszaniu potrawy celem uniknięcia przypalenia
- po ok. 2-3 min. dodajemy marchew pokrojoną w kostkę lub utartą na tarce (przem. ziemi) czekamy ok. 0,5 - 1 min. i dodajemy korzeń pietruszki (przem. ziemi lub metalu - jeżeli smak jest słodki zaliczamy do p. ziemi, jeżeli ostry to do p. metalu)
- po ok. 2-3 min. dodajemy pokrojonego pora (przem. metalu)
- po ok. 2-3 min. dodajemy 6-8 szklanek zimnej wody (przem. wody) - możemy zwiększyć płomień i czekamy aż wywar powoli zacznie wrzeć
- zmniejszamy płomień i dodajemy szczyptę estragonu lub kilka kropel cytryny (przem. drewna)
- po ok. 1-2 min. dodajemy liście laurowe (przem. ognia)
- po ok. 1-2 min. dodajemy pokrojonych w kostkę 4-6 średniej wielkości ziemniaków + szczyptę majeranku (przem. ziemi)
- po ok. 1-2 min. dodajemy 1-2 ząbki czosnku + ostra papryczka chili + pół szklanki kaszy jęczmiennej pełnoziarnistej
- dobrze jest kaszę przed dodaniem do potrawy uprażyć na patelni bez oleju celem "wypalenia" bakterii grzybiczych (przem. metalu)
- po ok. 5-7 min. dodajemy do smaku soli
-jeżeli zupa jest zbyt gęsta, dodajemy zimnej wody (przem. wody)
- gotujemy całość jeszcze ok. 20 -25 min. i zupa jest gotowa

podczas czynności krojenia, obierania i ogólnie pojętych czynności gotowania energetyzujemy potrawę energią miłości, harmonii oraz spokoju.

tak przyrządzona zupa jest zharmonizowana, wyważona oraz b. energetyczna, dwa cykle pełnego obiegu przemian są tego przyczyną

życzę smacznego - zupa jest pyszna

pozdrawiam serdecznie
ALOHA - GREEN994 

Twój horoskop

Baran
20.03-19.04
Byk
19.04-20.05
Bliźnięta
20.05-21.06
Rak
21.06-22.07
Lew
22.07-23.08
Panna
23.08-22.09
Waga
22.09-23.10
Skorpion
23.10-22.11
Strzelec
22.11-21.12
Koziorożec
21.12-20.01
Wodnik
20.01-18.02
Ryby
18.02-20.03

Ezoter na telefonie

Ezoter poleca

                                               






Oczyszczanie energetyczne ciała i przestrzeni


Liczniki

Ezoter poleca artykuł

Wicca dla początkujących! Konkurs!

Czy masz jakieś doświadczenia z Wiccą? »


Najczęściej czytane

Najnowsze komentarze

Nasz ekspert

Prognoza na grudzień 2019

Ingres Jowisza w Koziorożca, uściślająca się koniunkcja Saturna z Plutonem oraz półkrzyż znaków zmiennych. Zapraszam do lektury prognozy na grudzień.
więcej »